Üniversitemizde "Temel Su Altı Arkeolojisi Eğitimi” Sertifika Programı Düzenlendi

Sinop Üniversitesi Su Altı Arkeolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Sürekli Eğitim Merkezi işbirliği ve Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü desteğiyle 12.06.2019 ve 14.06.2019 tarihlerinde üniversitemiz Arkeoloji Bölümü öğrencilerine yönelik olarak 10 saatlik  “Temel Su Altı Arkeolojisi Eğitimi” programı düzenlendi. Sayın Dr. Öğr. Üyesi Babür Mehmet AKARSU, Sayın Dr. Öğr. Üyesi Dilek ŞAHİN, Sayın Dr. Öğr. Üyesi Zafer KARSLI, Sayın Öğr. Gör. Ömer Salih ARSLAN, Sayın Öğr. Gör. Bora EYÜBOĞLU ve emekli Öğr. Gör. Rasim Yaşar TARAKÇI tarafından teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.

Verilen eğitimler sonunda yapılan değerlendirmelerde başarılı olan katılımcılara  Rektör yardımcımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL tarafından sertifikaları verildi.

Dr. Öğr. Üyesi Babür Mehmet AKARSU Türkiye’de bu kapsamda ilk defa yapılan sertifikalı eğitim programının öğrencilerimizin mezuniyet sonrasında kendi  alanlarında istihdamları noktasında büyük bir avantaj sağlayacağını belirtti.

Program sonunda düzenlenen sertifika teslim törenine katılan Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL ise üniversitemizde bulunan çeşitli birimler arasındaki bu tür işbirliklerinden ve öğrencilerimizin mesleki gelişimleri adına gerçekleştirilen bu tür programlardan büyük memnuniyet duyduğunu ve benzeri programların arttırılması gereği üzerinde durdu.